Basel, Nauentor



Language navigation

Basel, Nauentor The Nauentor building complex creates new residential accommodation

Apartments and space for offices and the service sector are being built in a central location at the Basel SBB railway station.

A new project known as the Nauentor is replacing what is currently the postal building at Basel SBB railway station. This urban development with a five-storey main structure across the tracks and three high-rise buildings will produce a hub of links – the Nauentor connects the Gundeli and St. Alban districts with the main thoroughfare and provides access to the tracks. The high-rise buildings will be used for apartments. Space for the service sector, offices, retail and restaurants will be provided on the floors of the base structure. The combination of living, working and public space is unique, provides new residential accommodation and will make Nauentor an attractive and vibrant urban location. This project is being developed in cooperation with the SBB.

Usage
Residential accommodation, services, office space, retail, restaurants
Architect
Morger Partner architects, Basel
Developer
PostFinance Ltd.
Contractors
Open
Schedule
2014-2015 Test planning/study
2016-2018 Local development plan procedure
2019 Preliminary project
2020 Construction project
2020-2021 Approval procedure
2022-2025 Implementation
2025 Opening
Total investment
345 million
All you need to know
Contact